Boczek czy bekon? Swojskie wędliny – sklep internetowy Martika
Najlepsze mięso wieprzowe Martika
Od 1998 roku dzielimy się z Państwem wyjątkowymi, tradycyjnymi specjałami wędliniarskimi. Dzięki 100-letniej recepturze i dbałości o każdy etap procesu wytwarzania pysznego mięsa, jesteśmy w stanie uzyskiwać aromatyczne oraz niezastąpione w smaku produkty. Wśród nich znajduje się mięso wieprzowe, a konkretnie – na przykład – boczek swojski. Ten bezglutenowy produkt, jak pozostałe, posiada certyfikat wyrobu tradycyjnego, który już dawno wydało Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Czym różni się boczek i bekon?
Chociaż wiele osób myśli, że boczek i bekon to to samo, bo bekon „powstaje po usmażeniu boczku”, to nie można bardziej się mylić. To w sumie bardzo ciekawa kwestia, którą każdy amator kuchni powinien znać. Bekon jest odmianą mięsa wieprzowego, pochodzącą z górnej partii tuszy; tymczasem boczkiem nazywa się mięso z dolnej części tuszy wieprzowej. Odróżnia go od bekonu także większa zawartość tłuszczu. Pomimo dzielących ich różnic, to jedne z najpopularniejszych mięs. Istnieją tysiące fantastycznych sposobów, aby je przyrządzić tak, by sprawić radość całej rodzinie i znajomym! Bekon z dodatkiem jajek na miękko idealnie nadaje się na śniadanie. Boczek za to można połączyć z jajecznicą, czy na obiad – z frytkami. Oczywiście na naszej stonie internetowej posiadamy również bardziej wymyślne przepisy, z których mogą Państwo bezpłatnie korzystać!
Swojskie wędliny – sklep internetowy: boczek wędzony
W Martika proces wędzenia jest jednym z najbardziej pilnowanych, ponieważ zajmuje się tym sam właściciel we własnej osobie. Wędzenie boczku charakteryzuje się tym, iż następuje to za pomocą naturalnego, gorącego dymu z buku i olchy. Tak zyskujemy niezastąpiony smak, barwę i aromat mięsa. Jeśli chodzi o boczek z ziołami, wędzony jest tak samo, jak wszystkie nasze pozostałe wyroby. Boczek wieprzowy wytwarzamy wyłącznie z mięsa, które pochodzi od tego samego, sprawdzonego hodowcy.
Może spodobać Ci się również:
Każdy z nas choć raz w życiu jadł pizzę. Niektórzy przysmak na stałe dołączyli do swojej diety, inni starają się ograniczać spożycie pysznego ciasta. Trzeba jednak podkreślić, że danie to…
Czytaj więcej